KÖPVILLKOR FÖR DRY BY DESIGN AB

För privatkonsumenter gäller lagen om distansavtal och avtal utanför affärslokaler DAL, för företag – köplagen. 

Allmänna villkor

För att handla på dbdsweden.com måste beställaren vara minst 18 år eller skall målsmans tillstånd inhämtas av innan köpet genomförs. Vid beställning av varor ingå du ett köpeavtal med oss. Beställning som görs i annan persons namn utan dennes medgivande, eller på annat sätt som medför att vi lider ekonomisk eller annan skada polisanmäls. Samtliga priser anges inklusive moms. Eventuella avgifter för frakt kan tillkomma, vilket i sådan fall framgår i kassan. dbdsweden.com reserverar sig för eventuella tryckfel på denna webbsida. Vi eftersträvar att alla våra produkter skall återges så nära verkligheten som möjligt med proportioner och färger, men kan inte garantera att bilder exakt återger produkternas verkliga utseende. 

Avbeställning

Avbeställning av order är möjlig utan kostnad för kund fram till den tidpunkt ordern effektuerats (när faktura och frakthandlingar skapats). En avbeställning är ej giltig förrän bekräftelse härom mottagits från oss.

Ångerrätt

Som kund har du alltid 14 dagars ångerrätt enligt lagen om distansavtal (DAL). Ångerfristen börjar löpa den dag du tar emot varan. Returnerar du en oanvänd vara inom 14 dagar återbetalas hela beloppet.  Om varan är använd eller har hanterats på icke varsamt sätt kommer avdrag på återbetalningen motsvarande varans värdeminskning att göras. Återbetalning sker senast inom 14 dagar från det att vi mottagit returen.

Om varan finns hos postombud behöver du hämta ut den även om du har ångrat dig och skicka tillbaka det. Du får annars betala en avgift som Dry by Design tar ut för ohämtade varor. 

Vill du utöva ångerrätten skall du meddela oss, Dry by Design AB per email.

Reklamationsrätt

Du har som konsument 3 års reklamationstid enligt Konsumentköplagen. Detta förutsätter att alla skötselråd har följts och att normal aktsamhet iakttagits. Fel orsakade av normal slitage omfattas inte. 

Vid mindre defekter godkänns inte för återbetalning om det går att laga. Laga istället för att ersätta är en del av vår filosofi. Vi vill verka för att livslängden på varje plagg ökar så att deras totala miljöpåverkan minskar. 

Vid tvist har vi som policy att följa Allmänna Reklamationsnämndens (ARN) rekommendationer. Vid reklamationer står på grund av skadad vara eller att vi har expedierat fel vara står vi självklart för returfrakten. 

Vill du reklamera en vara kontakta oss alltid via mail till info@dbdsweden.com.  tillsammans med ett par bilder på produkten där felet syns tydligt samt en kort beskrivning av felet. . Vid transportskador, dvs om paketet och / eller innehållet är skadat när du får det skall du anmäla det på plats vid det angivna utlämningsställen. 

Återbetalning

Återbetalning sker senast 14 dagar från när du meddelar att du ångrat dig. Om varan skall återlämnas sker betalningen inom 14 dagar efter att varan har kommit i retur eller att du kan visa att den har återsänts den. Du får tillbaka pengarna på samma betalsätt som vid köpet. Eventuella fraktkostnader som uppstått i samban med en godkänd reklamation återbetalas inom 14 dagar efter att varan kommit i retur till oss.

Kundservice

Du når oss via E-post
info@dbdsweden.com

Vi besvarar dina mejl vardagar normalt inom 24h.